Privacy Policy - Datenschutz - GDPR

Bald in Deutsch verfügbar.

Als u iets bestelt, hebben we uw gegevens nodig om ervoor zorgen dat we uw bestelling kunnen bezorgen. Maar we springen altijd zorgvuldig met uw persoonlijke gegevens om. We dragen er zorg voor en bewaren ze veilig. Wat we met uw persoonlijke gegevens doen en waarom we ze nodig hebben, vertellen we hier. Als u na het lezen van ons privacy policy vragen heeft, neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Deze privacy policy kan van tijd tot tijd wijzigen als nieuwe ontwikkelingen daartoe aanleiding geven. De meest actuele privacy policy vindt u op www.zayna.eu Wij raden u aan om deze privacy policy regelmatig te raadplegen, zodat u van deze wijzigingen op de hoogte bent. U ziet hier altijd de laatste datum van wijziging.

Deze privacy policy is voor het laatst gewijzigd op 24 mei 2018.

Inhoudsopgave:

  • Wie is verantwoordelijk voor de verwerking van mijn persoonsgegevens?
  • Wanneer is deze privacy policy van toepassing?
  • Wat zijn persoonsgegevens?
  • Van wie verwerken wij persoonsgegevens en hoe krijgen wij deze gegevens?
  • Welke gegevens verwerken wij van u, waarvoor gebruiken wij die en hoelang worden deze bewaard?
  • Met wie worden uw gegevens gedeeld?
  • Hoe gaan wij om met gegevens van onze zakelijke partners?
  • Waar slaan wij uw gegevens op?
  • Hoe worden uw gegevens beveiligd?
  • Hoe gaan wij om met gegevens van kinderen?
  • Welke rechten kunt u uitoefenen met betrekking tot uw gegevens?
  • Vragen?

 

Wie is verantwoordelijk voor de verwerking van mijn persoonsgegevens?

ZAYNA gevestigd aan op Bruno Heisterdreef 21, 6132TH Sittard, is de verantwoordelijke voor de verwerking van gegevens zoals beschreven in deze privacy policy.

Wanneer is deze privacy policy van toepassing?

Deze privacy policy is van toepassing op alle persoonsgegevens die ZAYNA verwerkt van iedereen die weleens contact heeft (gehad) met ZAYNA, zoals onze bezoekers, klanten en zakelijke contactpersonen. Onder ZAYNA is mede begrepen de onderstaande websites en applicaties:

  • ZAYNA.EU
  • ZAYNA.NL
  • ZAYNA.BE
  • Facebook Jericho cosmetics by Zayna
  • Twitter Zayna Beauty
  • Instagram Zayna Health & Beauty

Wat zijn persoonsgegevens?

Persoonsgegevens zijn alle gegevens die herleidbaar zijn tot u als individu. Denk maar aan uw naam, telefoonnummer, adres of e-mailadres. Maar ook gegevens zoals uw IP-adres of ZAYNA-klantnummer zijn persoonsgegevens. En andere gegevens die uniek zijn voor u, zoals uw ZAYNA-bestelgeschiedenis of surfgedrag.

Van wie verwerken wij persoonsgegevens en hoe krijgen wij deze gegevens?

Wij verwerken de persoonsgegevens van iedereen die direct of indirect contact heeft (gehad) met ZAYNA, zoals (zakelijke) klanten en contactpersonen van partners.

We krijgen de gegevens rechtstreeks van u, wanneer u onze website bezoekt, een account aanmaakt en bepaalde gegevens invult of wanneer u contact zoekt met onze klantenservice.

In sommige gevallen ontvangen we uw gegevens van anderen. Wanneer iemand een cadeau direct naar u verstuurt, krijgen we uw naam- en adresgegevens. Ook kunnen wij gegevens krijgen van andere zakelijke klanten, maar alleen wanneer u die partij toestemming heeft gegeven om bepaalde gegevens aan ons te verstrekken, in geval zij een bestelling via ZAYNA naar u versturen.

Welke gegevens verwerken wij van u, waarvoor gebruiken wij die en hoelang worden deze bewaard?

  •          Gegevens voor het verwerken van uw bestelling:

Als u iets bestelt, hebben we bepaalde gegevens van u nodig om uw bestelling te kunnen bezorgen en u op de hoogte te kunnen houden over uw bestelling. Ook voor eventuele retouren zijn deze gegevens nodig.

Hiervoor verzamelen wij uw naam, e-mailadres, bezorgadres(sen), betaalgegevens en uw telefoonnummer.

De gegevens zijn nodig om de overeenkomst uit te voeren die u met ons hebt gesloten. Op grond van de wet moeten wij de gegevens gerelateerd aan uw bestelling 7 jaar bewaren.

  •          Gegevens in uw account:

In uw persoonlijke account (indien u deze heeft aangemaakt) bewaren we de volgende gegevens: uw naam, (bezorg- en woon-/ vestigings-) adres(sen), telefoonnummer, e-mailadres, geboortedatum (als u die heeft opgegeven) en wijze van betaling (uw keuze voor Ideal, creditcard, of een van de andere betaalmogelijkheden die we bieden).

In uw account bewaren we ook uw bestelgeschiedenis inclusief gekozen afleveropties.

Daarnaast slaan wij in uw account de door u opgegeven interesses op, namelijk uw verlanglijstje, en uw e-mail- en personalisatievoorkeuren.

Om bestellen makkelijk te maken bewaren wij de gegevens in uw account zolang u actief klant bij ons bent. Als u 7 jaar niet meer bij ons hebt ingelogd, verwijderen wij al uw gegevens. Daarnaast kunt u op ieder moment een verzoek doen om uw gegevens te laten verwijderen via de klantenservice. In uw account onder ‘Persoonsgegevens’ kunt u zelf een overzicht zien van persoonsgegevens die we bewaren.

  •          Gegevens over uw contact met de klantenservice:

U kunt contact opnemen met de klantenservice. U kunt met ons bellen (tijdens openingsuren), e-mailen of chatten of een bericht sturen via social media, zoals Facebook, Instagram en Twitter.

We kunnen u een volgende keer sneller helpen door uw gegevens te bewaren. De aantekeningen over het klantcontact bewaren wij dan ook zolang u actief klant bij ons bent.

Wanneer u ons een privébericht stuurt via Twitter of Facebook, worden de berichten maximaal 6 maanden door ons bewaard, of korter als u het bericht zelf eerder verwijdert.

Gegevens voor een optimale winkelbeleving

We willen dat u makkelijk kunt winkelen. Daarvoor verzamelen we bij een bezoek aan ZAYNA uw IP-adres, informatie over uw internetbrowser, eventuele taalinstellingen en informatie over de instellingen van het besturingssysteem van de computer of het mobiele toestel waarmee u ons bezoekt. Wij bewaren deze gegevens zolang u actief klant bij ons bent. Als u 7 jaar niet meer bij ons hebt ingelogd, verwijderen wij al uw gegevens.

Deze gegevens bewaren we ook om fraude of ander mogelijk misbruik te voorkomen.

Verbeteren van de winkelbeleving gebaseerd op algemene informatie en verkoopstatistieken

Wanneer u op ZAYNA een artikel bekijkt, ziet u ook andere artikelen die we aanbevelen (bijvoorbeeld onder het kopje “Wij raden aan” of “Anderen kochten ook”). Deze aanbevelingen zijn gebaseerd op het artikel of de categorie waar u op dat moment naar kijkt. Deze aanbevelingen zijn niet persoonlijk: iedereen die dat artikel bekijkt, ziet dezelfde aanbevelingen. Als u zoekt naar een bepaalde crème, ziet iedereen vergelijkbare huidproducten die bij die crème passen. Of we laten u op basis van uw zoekopdracht zien wat andere gebruikers zochten. Deze vorm van het verbeteren van uw winkelervaring ziet u ook in een fysieke winkels. Zo staan artikelen van hetzelfde type of die bij elkaar horen meestal bij elkaar. En de verkoper weet ook wat andere klanten kochten toen ze met dezelfde vraag in de winkel kwamen.

Zelf ingestelde voorkeuren

U kunt ergens van op de hoogte gehouden willen worden of artikelen op uw verlanglijstje zetten. Deze voorkeuren kunt u te allen tijde zelf uitzetten binnen uw account.

Gegevens voor marketing

  •          Nieuwsbrief

We hebben geregeld aanbiedingen, speciale acties en nieuwtjes die we met u willen delen. We delen die graag via mail. Als u zich bij ons heeft ingeschreven voor de nieuwsbrief ontvangt u regelmatig deze nieuwtjes. Als u dit soort informatie liever niet meer ontvangt, kunt u zich meteen afmelden voor nieuwsbrieven in de nieuwsbrief. Ook kunt u dit vragen via de klantenservice.

  •          Reviews

Reviews helpen u te vinden wat u zoekt en wat anderen daarvan vinden. Als u een review schrijft, is uw naam zichtbaar zijn voor andere bezoekers. Wilt u dit liever niet dan kunt u ook een alias gebruiken. Met het schrijven van een review geeft u ook toestemming om die te plaatsen. Omdat reviews lang waardevol zijn voor klanten, bewaren we een review totdat u van ons vraagt de review te verwijderen.

  •          Gegevens om fraude tegen te gaan

Op beveiligingsincidenten en fraude zit niemand te wachten, wij ook niet. Daarom gebruiken wij persoonsgegevens (waaronder IP-adressen en zoek, surf- en koopgedrag) om ongeautoriseerde toegang en fraude te onderzoeken, te voorkomen en tegen te gaan.

  •          Social media

Als u social media zoals Facebook gebruikt, kunt u via 'like en share' knoppen op ZAYNA artikelen die u leuk, nuttig of handig vindt, met uw vrienden delen op uw social media account. ZAYNA krijgt geen toegang tot uw social media account. Wij raden u aan om het privacybeleid van de social media partijen waar u een account hebt, goed door te nemen zodat u weet hoe uw gegevens worden gebruikt en hoe u uw instellingen kunt aanpassen.

Met wie worden uw gegevens gedeeld?

  •          Logistieke partners

Om uw bestelling te kunnen afwikkelen werken we samen met logistieke partner PostNL, BPost en DHL. Onze logistieke partners krijgen van ons uw naam en bezorgadres. Deze informatie hebben ze nodig om uw pakketje op het door u gekozen adres af te leveren. Bij leveringen naar landen buiten Nederland wordt ook het telefoonnummer doorgegeven.

  •          Andere externe dienstverleners

Wij schakelen ook andere externe dienstverleners in om te helpen met verschillende dingen. Soms hebben zij daar ook persoonsgegevens voor nodig. Wij delen alleen de gegevens die noodzakelijk zijn voor de opdracht die de externe dienstverlener voor ons uitvoert. We verkopen uw gegevens niet aan deze dienstverleners of andere derde partijen. En met alle externe dienstverleners sluiten wij overeenkomsten waarin wij afspreken wat ze met de gegevens mogen doen.

Het type werkzaamheden dat onze externe dienstverleners voor ons uitvoeren zijn:

o    het ondersteunen bij het leveren van onze digitale diensten zoals de hosting, onderhoud en ondersteuning van onze websites;

o    het leveren van financiële diensten, zoals betaaldienst Mollie, incassobureaus en kredietinformatiebureaus.

  •          De overheid

Soms moeten wij persoonsgegevens doorgeven aan de overheid. Dit kan zich allereerst voordoen als bepaalde overheidsinstellingen deze gegevens nodig hebben voor de uitvoering van hun taken, zoals de Belastingdienst. Ook kan de politie of justitie bepaalde gegevens nodig hebben in het geval van fraude of misbruik. Tot slot kunnen bepaalde toezichthouders toegang tot persoonsgegevens krijgen in het kader van een onderzoek.

Hoe gaan wij om met gegevens van onze zakelijke verkooppartners?

Met gegevens van onze zakelijke partners gaan wij net zo zorgvuldig om als met de gegevens van onze klanten. Daarom geldt deze privacy policy ook voor onze zakelijke partners.

Waar slaan wij uw gegevens op?

Wij slaan uw gegevens op binnen de Europese Economische Ruimte ("EER").

Hoe worden uw gegevens beveiligd?

ZAYNA neemt veel maatregelen om uw persoonsgegevens te beveiligen. Zowel op organisatorisch als technisch gebied. Door een strenge toegangscontrole zorgen wij dat uw persoonsgegevens alleen toegankelijk zijn voor medewerkers waarvoor het noodzakelijk is dat zij daarmee werken. Geven we uw gegevens aan iemand anders? Dan eisen we dat die ander net zo zorgvuldig met uw gegevens omgaat als wij. Mocht u het gevoel hebben dat dit niet gebeurt, laat het ons dan weten via onze klantenservice.

Hoe gaan wij om met gegevens van kinderen?

Onze dienstverlening is niet gericht op kinderen. Dit betekent dat het gebruik van ZAYNA door klanten jonger dan 18 jaar alleen is toegestaan met de nadrukkelijke toestemming van een ouder of voogd.

Welke rechten kunt u uitoefenen met betrekking tot uw gegevens?

  •          Recht op informatie

U heeft het recht op een begrijpelijke en transparante uitleg over hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan en welke rechten u in dat verband kunt uitoefenen. In deze privacy policy hebben wij daarom uitgebreid uitgelegd welke gegevens wij van u verzamelen en hoe wij met uw gegevens omgaan.

  •          Recht op inzage

U heeft het recht om te allen tijde inzage van ons te vragen in de gegevens die wij over u beschikbaar hebben. U kunt dat bekijken in uw account (alle factuurinformatie) en voor uitgebreidere kunt u dit aanvragen via de klantenservice. Aanvragen verwerken wij binnen uiterlijk 30 dagen.

  •          Recht op correctie

U heeft het recht om uw persoonsgegevens te laten corrigeren als deze onjuist of verouderd zijn en/of om ze te laten aanvullen als ze onvolledig zijn. Dit kunt u doorgeven via de klantenservice. Dit verwerken we uiterlijk binnen 30 dagen.

  •          Recht om bezwaar te maken

U heeft het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van uw gegevens als u het niet eens bent met de manier waarop we uw persoonsgegevens verwerken. Aanvragen verwerken wij binnen uiterlijk 30 dagen.

  •          Recht op dataportabiliteit

U heeft het recht om gegevens die u aan ons heeft gegeven in het kader van de overeenkomst(en) die u met ons heeft gesloten te ontvangen in een machine-leesbaar formaat, zodat u deze gegevens kunt bewaren in een database van u of van een andere partij. Dit betreffen uw naam-, adres- en woonplaatsgegevens (zakelijke klanten mogelijk ook website en KvK nummer) geboortedatum (indien u ervoor gekozen heeft deze door te geven), taalvoorkeur, berichten, connecties en bestelgeschiedenis. Wij bieden u de mogelijkheid om deze gegevens in een machine-leesbaar formaat te downloaden in uw account.

  •          Recht op beperking

U heeft het recht om beperking van de verwerking van uw gegevens te verzoeken. Dit betekent dat wij uw gegevens mogen bewaren maar niet gebruiken. Dit recht ontstaat in een aantal gevallen. Als u van mening bent dat hier sprake van is, kunt u contact met ons opnemen via de klantenservice.

  •          Recht om vergeten te worden/verzoek om account te verwijderen

U heeft het recht om ons te verzoeken om alle gegevens die wij van u hebben te verwijderen. Wanneer u een verzoek indient om uw account te verwijderen, zullen wij gegevens verwijderen die tot u herleidbaar zijn behalve de gegevens die wij op basis van de wet moeten of mogen bewaren. Wij bieden u de mogelijkheid om een verzoek in te dienen bij de klantenservice.

  •          Recht om een klacht in te dienen

U heeft het recht om een klacht in te dienen over de wijze waarop wij met uw gegevens omgaan. Wanneer u een klacht heeft, dan lossen wij dat het liefst zelf met u op. Neem daarvoor contact op met onze klantenservice. Tot slot heeft u het recht om u met uw klacht te wenden tot de Autoriteit Persoonsgegevens.

 

Vragen?

Als u nog vragen heeft over de wijze waarop ZAYNA met persoonsgegevens omgaat, neem dan gerust contact op met onze klantenservice. We helpen u graag.

Cookies

Cookies sind kleine Dateien, die von einer Website auf Ihrem Computer gespeichert werden. Cookies werden zum Beispiel genutzt, um zu verfolgen, welche Produkte Sie in Ihrem Einkaufswagen liegen haben oder um die Präferenzen, die Sie für einen bestimmten Dienst oder eine Webseite eingestellt haben, zu erfassen. Cookies werden genutzt, um die Zuverlässigkeit von Reviews, Fragen und Antworten auf Zayna zu erhalten. Wenn es nicht nötig ist in dem Cookie Personendaten zu speichern, tun wir dies nicht. Cookies können Ihren Computer oder die Dateien, die sich auf Ihrem Computer befinden, nicht beschädigen. Wenn Sie in Ihrem Browser die Nutzung von Cookies ausgeschaltet haben, können Sie immer noch die meisten Seiten der Website besuchen.

Falls Sie keine Cookies akzeptieren wollen, haben Sie jederzeit die Möglichkeit dies selbst in Ihrem Browser einzustellen. Mehr Informationen hierüber können Sie bei dem Hersteller Ihres Browsers erfahren. Sehen Sie auf http://www.microsoft.com nach, um mehr Informationen über den Microsoft Internet Explorer und Cookies, aufhttp://www.mozilla.org um mehr Informationen über Mozilla Firefox und Cookies oder auf http://browser.netscape.com um mehr Informationen über Netscape und Cookies zu erhalten. Wenn Sie die Cookies ausschalten, ist es möglich, dass bestimmte Funktionen nicht funktionieren, oder dass Sie von bestimmten Diensten keinen Gebrauch machen können.

Aktualisiert am: 15 Mai 2018